EUROPSKA VOLONTERSKA SLUŽBA - PRIMJER MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI

EUROPSKA VOLONTERSKA SLUŽBA - PRIMJER MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč već drugu godinu za redom uspješno provodi u djelo ideju volonterstva i međugeneracijske solidarnosti jednogodišnjim volontiranjem mladih iz europskih zemalja u Domu, a sve u sklopu programa "Erazmus+" i Europske volonterske službe. Tako su prošle u porečkom Domu boravile Laura Stern iz Austrije i Lara Ferrero Martinez iz Španjolske, dok će ove godine svoj jednogodišnji volonterski staž odraditi Sara Fend iz Austrije i Alena Lucić iz Njemačke.
Mlade su se volonterke u radu sa starijim osobama odlično snašle pa svakodnevno pomažu korisnicima u obavljanju njihovih aktivnosti, u kreativnim radionicama i šetnjama. Korisnici Doma su izuzetno dobro primili mlade volonterke od samog početka, prebrodili su jezičnu barijeru i cijene trud i želju mladih volonterki da provode vrijeme sa starijima i na različite im načine pomažu.
Osim  poboljšanja kvalitete  života starijih osoba, ovaj program ima za cilj mladima u lokalnoj zajednici približiti ideju volonterstva kao nečeg što je u svijetu vrlo često i poželjno.
Za provođenje programa od strane Europske komisije Domu su odobrena sredstva u iznosu od 14.645,00 eura.

Dom za starije i nemoćne osobe Poreč

Galerija fotografija