Započele edukacijske aktivnosti projekta "Snažni kao volonteri"

Započele edukacijske aktivnosti  projekta "Snažni kao volonteri"

Uvodnom radionicom o aktivizmu i mogućnostima sudjelovanja u razvoju zajednice, dana 19.09.2015. u prostoru Gradske knjižnice Pula započeli smo edukacijske aktivnosti  projekta "Snažni kao volonteri".
Predstavnici Volonterskog centra Istra i dvadeset i troje sudionka subotnje prijepodne proveli su u ugodnom upoznavanju, promišljanju civilnog društva, volonterstva i aktivizma te u skladu s programom edukacije zajedno osmišljali dinamiku i djelomično sadržaj edukativnih ciklusa koji slijede. Među sudionicima bilo je članova suradnika na projektu, Društva distrofičara Istre i Rugby kluba Arena-Pula, ali i sudionika koji volontiraju ili su na neki drugi način uključeni u rad osoba s invaliditetom.
Projekt "Snažni kao volonteri" predviđa edukacijski ciklus od po 4 modula po 12 sati svaki s ciljem povezivanja osoba s invaliditetom i članova sportskih udruga u zajedničke volonterske programe i akcije, podizanja svijesti građana o volonterstvu, unapređenje vještina polaznika za nenasilno i aktivno sudjelovanje u društvu te razvoj komunikacijskih i socijalnih vještina polaznika. Također, projektom je predviđeno i organiziranje zajedničke, javne volonterske akcije te promotivne i aktivnosti tehničke podrške organizacijama i građanima koji se uključuju u volontiranje. Radionice vode Elvis Fekete i Danijela Ustić, a voditeljica projekta je Jelena Nikolić. Projekt je financiran od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva s 30 000 kuna kroz program "Razvoj društva".

Galerija fotografija