Sastanak liječnika obiteljske medicine uključenih u implementaciju projekta LOVE YOUR HEART

Sastanak liječnika obiteljske medicine uključenih u implementaciju projekta LOVE YOUR HEART

U srijedu, 16. rujna 2015. održan je sastanak liječnika obiteljske medicine uključenih u implementaciju projekta LOVE YOUR HEART u organizaciji Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije i Društva nastavnika opće/obiteljske medicine čiji profesori vrše superviziju rada na projektu, a zaduženi su i za završnu stručnu evaluaciju.

Nakon uvodnog predavanja Prof.dr.sc. Milice Katić pod naslovom Širi značaj projekta LOVE YOUR HEART,  predstavljeni su rezultati dosadašnjeg rada liječnika obiteljske medicine od strane koordinatorica projekta među liječnicima obiteljske medicine, dr. Morene Butković i dr. Karmele Bonassin. Naglašeno je kako je do sada u sklopu projekta pregledano 2086 potencijalno rizičnih pacijenata od strane liječnika obiteljske medicine diljem Istre, a među njima je registrirano 319 građana sa povišenim krvnim pritiskom, 98 sa šećernom bolešću i 184 sa povišenim masnoćama.

Glavna menadžerica projekta, Dr. Roberta Katačić je zajedno sa voditeljem Centra za prevenciju kardiovaskularnih bolesti pri Istarskim domovima zdravlja, dipl. fizioterapeutom Sanelom Hrvatin i magistricom nutricionizma Vedranom Fontana prezentirala rad sedam različitih vrsta preventivnih radionica organiziranih u sklopu projekta.

Glavna koordinatorica projekta u Općoj bolnici Pula, dr. Branka Morić-Pauletić iznijela je podatke o radu u dijagnostičkom dijelu Centra za prevenciju gdje je od lipnja 2014. do danas u Ambulanti LOVE YOUR HEART pruženo 2081 dijagnostičkih usluga rizičnim građanima (kardiološki pregledi, UZV srca, Holter EKG, Holter tlaka,ergometrija).

Prezentacije su dostupne na stranici Zdrava Istra, pod rubrikom LOVE YOUR HEART - Eventi za profesionalce.

Galerija fotografija