3. Susret promocije pravilne prehrane u osnovnim školama grada Pule i promocija knjige "Knjiga recepata - Školska kuharica"

3. Susret promocije pravilne prehrane u osnovnim školama grada Pule i promocija knjige "Knjiga recepata - Školska kuharica"

Dana 10. rujna 2015. godine, u prostorijama Osnovne škole Šijana, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije je u suradnji sa Gradom Pula organizirao 3. Susret promocije pravilne prehrane u osnovnim školama grada Pule. U sklopu susreta održala se i promocija knjige "Knjiga recepata - školska kuharica" čije su autorice Olga Dabović Rac, dr. med. spec. epidemiologije, Sunčica Matanić-Stojanović, dipl. sanit. ing. i Vedrana Fontana, mag. nutricionizma. Prezentirali su se i konzumirali "zdravi" školski obroci koje su školske kuharice i kuhari spravljali u tijeku edukacije kuhinjskog osoblja koja se provodila u travnju i svibnju ove godine kao dio sveobuhvatnog programa promocije pravilne prehrane u osnovnim školama na području grada Pule te je kuhinjsko osoblje iznijelo svoja iskustva sa naših zajedničkih radionica. 

Krajnji je cilj zapravo ustrajati u poticanju svih direktno i indirektno uključenih u prehranu školske djece te primjerom pokazati da se uz volju, zalaganje, i ne nužno više sredstava, mogu spraviti zdravi, ukusni, raznovrsni i nutritivno bogati obroci, pridržavajući se principa jednostavnosti, sezonstva, dostupnosti i tradicionalnosti ovog našeg mediteranskog podneblja.

Galerija fotografija