4. županijska konferencija "Živjeti zdravo" i javnozdravstvena manifestacija - pješačenje "Hoditi i zdravi biti"

4. županijska konferencija "Živjeti zdravo" i javnozdravstvena manifestacija - pješačenje "Hoditi i zdravi biti"

Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji s Ministarstvom zdravlja i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, a uz potporu Istarske županije organizirao je  početak provedbe nacionalnog programa "Živjeti zdravo" u našoj županiji. Program "Živjeti zdravo" podrazumijeva promociju zdravog načina života u zajednici, posebno naglašavajući pravilnu prehranu, tjelesnu aktivnosti, prevenciju debljine, smanjenje prekomjerne tjelesne mase i smanjenje pobola od kroničnih nezaraznih bolesti.
Obzirom da je prevencija kardiovaskularnih bolesti jedan od definiranih zdravstvenih prioriteta u Planu za zdravlje građana Istarske županije, već dugi niz godina se u našoj županiji provode brojne aktivnosti i programi usmjereni poboljšanju zdravlja svih naših žitelja. U njima sudjeluju zdravstvene ustanove, udruge građana i strukovne udruge, prosvjetne ustanove i ustanove socijalne skrbi uz neophodnu potporu i suradnju s jedinicama lokalne i regionalne samouprave.
Njihovo dugogodišnje iskustvo u promociji zdravlja i prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti te brojni primjeri dobre prakse koji su priznati i prepoznati u cijeloj zemlji, prezentirani su na 4. županijskoj konferenciji "Živjeti zdravo" koja je održana 13. travnja 2015. g. u Puli, hotelu Park Plaza Histria. Među njima je bila i prezentacija rezultata projekta LOVE YOUR HEART.
U subotu, 18. travnja 2015. g. organizira se i pješačenje pod nazivom "Hoditi i zdravi biti" u šest istarskih gradova (Pula, Umag, Labin, Pazin, Rovinj i Poreč) sa početkom u 10:00 sati.

Galerija fotografija