Održan radni sastanak predsjedništva REVES mreže s predstavnicima Istarske županije na temu socijalnih inovacija

Održan radni sastanak predsjedništva REVES mreže s predstavnicima Istarske županije na temu socijalnih inovacija

Zamjenica župana Viviana Benussi, načelnik županijske uprave Istarske županije Valerio Drandić i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Sonja Grozić-Živolić u sjedištu Istarske županije u Puli primili 20. ožujka 2015. godine delegaciju REVES mreže - European Network of Cities & Regions for the Social Economy.

Ova jedinstvena mreža, sa sjedištem u Bruxellesu, osnovana je prije gotovo dvadeset godina i ima svoje članove u sedamnaest europskih zemalja. Njezini su članovi s jedne strane,  gradovi i regije kao predstavnici javnog sektora, a s druge strane predstavnici organizacija socijalnog gospodarstva (Social Economy organisations) kao npr. zadruge, udruge, zaklade, humanitarne organizacije i druge organizacije koje ne posluju s ciljem profita već dobrobiti građana i društva. Cilj REVES mreže jest promicanje socijalnih inovacija i socijalnog gospodarstva, te zastupanje zajedničkih vrijednosti svojih članica pred europskim i međunarodnim institucijama.

Na susretu su REVES mrežu  predstavila njezina dva punopravna predsjednika g. Jan Olsson i g. Felice Scalvini te glavni tajnik mreže g. Luigi Martignetti koji su tijekom svog boravka u Istri pokušali identificirati prioritetna područja suradnje na budućim projektima s Istarskom županijom.

Ovaj je susret je organiziran na inicijativu zamjenice župana u organizaciji Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb koje je u 2014. godini pokrenulo suradnju sa nekoliko članica ove mreže iz regije Friuli Venezia Giulia, odnosno Konzorcijem socijalnih zadruga "Vives" (Consorzio Vives) iz Udina koji su imali priliku upoznali djelokrug rada županijskog upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb te županijske prioritete na području zdravstva i socijalne skrbi. Zahvaljujući ovoj suradnji Istarska županija je u veljači 2015. godine postala član - promatrač REVES mreže, te dobila mogućnost praćenja aktivnosti jedne ovako značajne i utjecajne europske organizacije na području socijalnog gospodarstva.

Maša Mihelić, viša stručna suradnica za međunarodne projekte u UO za zdravstvo i socijalnu skrb

Galerija fotografija