Projekt "I mi smo ovdje" Društva tjelesnih invalida Pazin

Projekt "I mi smo ovdje" Društva tjelesnih invalida Pazin

Društvo tjelesnih invalida Pazin projektom " I MI SMO OVDJE" kojeg financiraju Istarska Županija Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb i Grad Pazin Odjela za društvene djelatnosti, za svoje je članove organiziralo 17.02.2015 godine Turnir u briškuli i trešetama.
Turnir je održan u Općini Karojba u Agroturizmu Špinovci na seoskom imanju Obitelji Tikel, ekipe su bile podijeljene u sedam Općina (Motovun,Karojba,Tinjan,Sv.Petar u Šumi, Cerovlje i Lupoglav) i Grad Pazin. Sudjelovalo je 13 ekipa.
Najbolja ekipa Društva tjelesnih invalida Pazin za 2015. godinu je ekipa Grada Pazina u sastavu Livio Sloković i Zdenka Medić, zasluženo drugo mjesto do samog kraja osvojila je  ekipa Općine Karojba u sastavu Mario Madruša i Enio Pilat, treće mjesto odnijela je ekipa Općine Tinjana u sastavu Milan Šuran i Nenad Starčić. 
Ekipa Grada Pazina ovim plasmanom izborila je sudjelovanje na Turniru u briškuli i trešetama između Udruga osoba s invaliditetom, koji će se održati povodom Svjetskog dana dana zdravlja u četvrtom mjesecu ove godine.
Cilj ovog turnira i projekta je unaprjeđenje zdravlja osoba s invaliditetom i starijih osoba  te poticanje zdravih stilova života. Na taj način osobe s invaliditetom jačaju svoj osobni integritet i samosvjesnost te se aktivno uključuju u društvena zbivanja te se na taj način smanjuje njihova izoliranost.