OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA PJEŠAČENJA

OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA PJEŠAČENJA

Međunarodni dan pješačenja obilježili smo 21. listopada 2014. g. s ciljem promocije tjelesne aktivnosti, a posebno pješačenja koje ima višestruko blagotvorno djelovanje na naše zdravlje. Zavod za javno zdravstvo Istarske županije u suradnji s partnerima organizirao je pješačenje stazom "Drenovica" s početkom u 9.00 sati ispred ZZJZIŽ. U dvorištu Zavoda učenici Medicinske škole Pula i patronažne sestre Istarskih domova zdravlja svim zainteresiranim sudionicima mjerili su tlak uz podjelu edukativnih materijala prevencije kardiovaskularnih bolesti i zaštite mentalnog zdravlja mladih.
 U pješačenju su sudjelovali učenici i profesori Ekonomske škole, Gimnazije, Medicinske škole i Škole za odgoj i obrazovanje, te članovi KRUPP - a.
Nadamo se da su djeca i mladi svojim sudjelovanjem poslali dovoljno snažnu poruku našim žiteljima o važnosti kretanja i njegovim pozitivnim učincima na zdravlje.
Neka nam pješačenje kao najprihvatljiviji i najdostupniji oblik tjelesne aktivnosti postane sastavni dio naše svakodnevnice.

Galerija fotografija