12. sportsko-rekreativni i kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama "Susret prijateljstva"

12. sportsko-rekreativni i kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama "Susret prijateljstva"

12. sportsko-rekreativni i kulturni susret osoba s intelektualnim teškoćama "Susret prijateljstva", održan je u hotelu Park Plaza Histria 9. i 10. listopada 2014. godine. Susret je organizirala Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula u suradnji s Dnevnim centrom za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, pod pokroviteljstvom Istarske županije. Susretu su prisustvovali uvažene gošće gospođa Irena Peruško zamjenica pročelnice društvenih  djelatnosti Grada Pule i gospođa Davorka Maras-Tkačuk pomoćnica pročelnice za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije.  

Glavni cilj susreta je psihosocijalna rehabilitacija i integracija osoba s intelektualnim teškoćama u širu društvenu zajednicu, te uspostavljanje interakcije između osoba s intelektualnim teškoćama i djece predškolske i školske dobi.

Susret se sastojao od glazbeno-scenskog programa. Glazbeno-scenski program bio je sastavljen od recitatorskih, plesnih i glazbenih točaka, a nastupili su vrtići, škole, ustanove i udruge. Susretom je obuhvaćeno više od 400 sudionika. Nastupili su korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, Centra za rehabilitaciju Pula, Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda - Pula, Centra za rehabilitaciju Rijeka, Doma za psihički bolesne odrasle osobe "Vila Maria", te članovi Udruga roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula. Također, svoj obol svečanosti dali su učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula, osnovnih škola Kaštanjer,  Veruda, Monte Zaro, Marčana, OŠ Vodnjan-Scuola elementare Dignano, "Dr. M. Demarina" Medulin i područni odjeli Ližnjan i Šišan,  polaznici dječjih vrtića Bubamara iz Ližnjana, "Vrtuljak" iz Marčane i područni odjel "Rakalj", te iz Slovenije Centar Janeza Levca iz Ljubljane.

Sportsko-rekreativni program u kuglanju i boćanju obuhvatio je 50-ak natjecatelja podijeljenih u 11 timova - 4 tima u boćanju, te sedam timova u kuglanju.

U ekipnom natjecanju u kuglanju najbolji su bili Puljani iz Udruga roditelja osoba  s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula, drugo mjesto su osvojili korisnici Centra za rehabilitaciju Rijeka, treće korisnici Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, četvrto korisnici Doma za psihički bolesne odrasle osobe "Villa Maria", peto korisnici Centra za rehabilitaciju Pula, šesto učenici Škole za odgoj i obrazovanje Pula, sedmo korisnici pulskog Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda - Pula.

U natjecanju pojedinačno u kuglanju prvo mjesto je osvojio Samir Ajanović  iz Centra za rehabilitaciju Rijeka, drugo Marino Kramar iz Udruga roditelja osoba  s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju  i treće mjesto osvojio je Ivan Pleslić iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula.

Najbolji tim u boćanju su članovi Udruge roditelje osoba  s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju, drugo mjesto pripalo je natjecateljima iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, a treće timu riječkog  Centra za rehabilitaciju Rijeka.

Zahvaljujemo na pomoći učenicima srednje Medicinske škole Pula i njihovoj profesorici Ani Krelji i volonterima  Crvenog križa Pula.

Galerija fotografija