Kamp Sunce i avantura djece s cerebralnom paralizom u Medulinu

Kamp Sunce i avantura djece s cerebralnom paralizom u Medulinu

Već šestu godinu za redom Udruga cerebralne paralize IŽ organizira ljetni kamp u Medulinu, sufinanciran od strane Istarske županije. Već tradicionalno, posljednji tjedan mjeseca lipnja u kamp dolaze djeca s cerebralnom paralizom, a o njima brinu vrijedni volonteri, učenici srednjih škola u Puli. Ove je godine kamp započeo sa svojim aktivnostima u ponedjeljak 23. lipnja, a završava 27. lipnja završnom predstavom u 19,30 na platou animacije u samom kampu.
Ove je godine u kampu bilo 13 djece sa cerebralnom paralizom, a o njima je svakodnevno brinulo 14 volontera. Svako jutro su ih svojim trikovima uveseljavali družina Arte migrante koju sačinjavaju Cigo man band, Klaun Marek i Marija leteća čistačica. U popodnevnim satima je Marko Mavia pripremao predstavu Pet elementa, a svaki dan su ih posjećivali psi iz udruge za pet therapy Indeficienter. U svakoj od tih radionica djeca su izvukla najbolje i  svoje će točke prikazati na završnoj predstavi te na taj način uz pomoć volontera pokazati koliko su toga naučili uz veliku zabavu.
Ovaj je kamp izuzetno vrijedna aktivnost za djecu s cerebralnom paralizom jer im pruža priliku druženja sa svojim vršnjacima i privremeno odvajanje od svojih obitelji za koje su svakodnevno vezani gotovo 24 sata. Koliko im je kamp važan govori i podatak da se svake godine javlja sve veći broj djece, a oni koji jednom dođu, više ga ne žele propustiti.
Treba naglasiti da su najvrjedniji čimbenik u realizaciji kampa sami volonteri koji ulažu veliku energiju, vrijeme i ljubav kako bi uljepšali život djeci s posebnim potrebama svih 5 dana kampa.

Galerija fotografija