Studijska posjeta bolnici Madonna della Salute u Porto Viru u sklopu projekta LOVE YOUR HEART

Studijska posjeta bolnici Madonna della Salute u Porto Viru u sklopu projekta LOVE YOUR HEART

Početkom lipnja 2014. godine fizioterapeut iz Istarskih domova zdravlja, dvije fizioterapeutkinje iz Opće bolnice Pula, te kolegica albanskog partnera ADRA iz Tirane posjetili su bolnicu Madonna della Salute u Porto Viru u Italiji.
 Studijska posjeta organizirana je u sklopu projekta LOVE YOUR HEART s ciljem edukacije i razmjene iskustava na području rehabilitacije i fizioterapije kardiovaskularnih bolesnika.
U tri radna dana, radili su na Odjelu kardiološke rehabilitacije i u specijaliziranoj dvorani s pacijentima koji su podvrgnuti kardiološkim zahvatima nakon kardiovaskularnih incidenata i s pacijentima koji su rehabilitirani zbog prevencije daljnjih komplikacija kardiovaskularnih bolesti. Aktivno su sudjelovali na sastancima i vizitama uz pratnju talijanskog tima stručnjaka iz bolnice, te su upoznali planiranje i tijek rehabilitacije talijanskih partnera.
Fizioterapeuti su imali priliku vidjeti neke nove metode rada u rehabilitaciji kardiovaskularnih bolesnika, te stvoriti nove smjernice za rad u rehabilitaciji, kako na Odjelu kardiologije u pulskoj bolnici, tako i u novootvorenom Centru za prevenciju kardiovaskularnih bolesti u prostorima Istarskih domova zdravlja, koji će započeti s radom početkom jeseni.