Međunarodni i međuregionalni skup na temu prevencije kardiovaskularnih bolesti u Motovunu

Međunarodni i međuregionalni skup na temu prevencije kardiovaskularnih bolesti u Motovunu

U Motovunu je 10. lipnja 2014. godine održan međunarodni i međuregionalni skup na temu prevencije kardiovaskularnih bolesti.  Susret je održan u sklopu 21. Motovunske ljetne škole unapređenja zdravlja u glavnoj organizaciji Istarske županije - Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb preko projekta  LOVE YOUR HEART.
Skup su otvorili pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije Sonja Grozić-Živolić i predstavnik Scuole centrale formazione Giovanni Zonin, te dr. Ana Malenica kao predstavnica Ministarstva zdravlja, dr. Ranko Stevanović - predstavnik Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i dr. Ankica Šajbić Šukunda - predstavnica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.
Preko 50 stručnjaka iz Hrvatske i Italije sudjelovalo je na skupu. U jutarnjem je dijelu kroz 11 prezentacija prikazana slika morbiditeta i mortaliteta od kardiovaskularnih bolesti u Hrvatskoj i Italiji, njihovi uzroci i posljedice, kao i dosadašnje aktivnosti i rezultati projekta LOVE YOUR HEART. U popodnevnom dijelu programa prikazani su modeli dobre prakse prevencije  kardiovaskularnih bolesti u Gradu Zagrebu, Primorsko-goranskoj županiji, Zadarskoj županiji, Istarskoj županiji i Gradu Poreču.

Galerija fotografija