Patronažne sestre educirane u sklopu projekta LOVE YOUR HEART

Patronažne sestre educirane u sklopu projekta LOVE YOUR HEART

Dvije grupe zdravstvenih djelatnika, uglavnom patronažnih sestara Istarskih domova zdravlja, prošlo je od ožujka do svibnja 2014. godine kroz radionice edukacije i ranog otkrivanja rizičnih čimbenika kardiovaskularnih bolesti u sklopu projekta LOVE YOUR HEART koje su  održane u prostorijama Centra za prevenciju kardiovaskularnih bolesti Istarskih domova zdravlja.
Te zdravstveno preventivne radionice predstavljaju program ranog otkrivanja hipertenzije, hiperkolesterolemije, hiperglikemije i povećanog rizika od kardiovaskularnih bolesti uz edukaciju polaznika programa i vođenje istih kroz promjene njihovih rizičnih navika. To se postiže kroz  sedam predavanja i radionica, šest pismenih testova, kroz mjerenja ukupnog kolesterola i šećera u krvi, krvnog pritiska, opsega struka i indeksa tjelesne mase, grupnim radom i osobnim savjetovanjima. Autorica i voditeljica programa je dr. Roberta Katačić, koja je ujedno i menadžerica projekta LOVE YOUR HEART.
Edukativni program su uspješno prošli, osim patronažnih sestara iz Pule i okolice, i fizioterapeut koji je u sklopu Projekta zaposlen u Centru za prevenciju kardiovaskularnih bolesti u Istarskim domovima zdravlja,  medicinska sestra koja je zaposlena u Centru za prevenciju kardiovaskularnih bolesti u Općoj bolnici Pula, te novozaposlena nutricionistica u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije.
Cilj edukativnog programa je bio pripremiti zdravstvene djelatnika za vođenje sličnih  programa sa pacijentima u daljnjem radu Centra za prevenciju KVB.

Galerija fotografija