Održan prijem za djelatnike Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije

Održan prijem za djelatnike Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije

Istarski župan Valter Flego danas je, u sjedištu Istarske županije, u Puli, upriličio prijem za djelatnike Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije na čelu s ravnateljem dr. Aleksandarom Stojanovićem, povodom osvajanja titule najboljeg ugovornog provoditelja javnozdravstvenih djelatnosti u Republici Hrvatskoj u 2013. godini.

Župan Flego čestitao je djelatnicima na osvojenom priznanju naglasivši kako je on rezultat predanog rada i kvalitetne usluge koju pružaju građanima Istre.

"Istarska županija kao trajno opredjeljenje ima poboljšanje zdravstvenog standarda i bez obzira na krizu, želimo zadržati postojeću, ako ne i višu razinu javno-zdravstvenih usluga. Na zdravlju nećemo štedjeti i možete biti sigurni da ćete u nama uvijek imati partnera", poručio je župan Flego.

Pročelnica županijskog odjela za zdravstvo Sonja Grozić Živolić kazala je kako se "oduvijek znalo da je istarski Zavod najbolji te da je to subjektivno mišljenje sada potvrdila i relevantna institucija kao što je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje". Pročelnica Grozić Živolić osvrnula se na dugogodišnju uspješnu suradnju Županije i Zavoda tijekom koje je realiziran niz uspješnih programa, posebice onih vezanih uz Plan za zdravlje Istarske županije.

Ravnatelj dr. Stojanović primljenu nagradu vidi kao priznanje za dosadašnji rad, ali i motivacijom da i ubuduće Zavod bude što brži i efikasniji u ispostavljanju svojih usluga.

Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije dodijeljeno je priznanje Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za najboljeg provoditelja javnozdravstvenih djelatnosti u 2013. godini. Osnovni kriteriji koji su ocjenjivani i koji su presudili da istarski Zavod bude nagrađen, bili su popunjenost mreže, provedba nacionalnih preventivnih programa, izvršenje programa mjera zdravstvene zaštite i mjesečno izvješćivanje. S područja Istarske županije Zavod za javno zdravstvo je jedina zdravstvena ustanova koja je dobila priznanje.

Galerija fotografija