MJESEC OSOBA S AUTIZMOM

MJESEC OSOBA S AUTIZMOM

U utorak, 22. travnja 2014. točno u podne u prostoru Dnevnog boravka Društvenog centra Rojc, obilježavajući travanj kao međunarodni mjesec osoba s autizmom, održalo se otvorenje izložbe likovnih radova djece s autizmom u organizaciji Udruge Suncokret - Pula i Udruge za autizam Istra uz potporu Saveza udruga Rojca. Obje udruge su se na otvorenju predstavile kratkom prezentacijom aktivnosti i djelovanja u protekloj i ovoj godini.
U sklopu projekta MOST izniknuo je jedan iznimni rad kojeg trenutno uz ostale radove možete vidjeti u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc, a plod je zajedničkog truda i rada. Nevjerojatna je likovna čistoća i jasna emotivna poruka koju plakat nosi u sebi i kojeg osjećate kad stanete ispred njega... Uz puno Sunca i ljubavi, njegove će grane uroditi plodom, baš kao što plodom rađa svaki čin pun ljubavi i razumijevanja.
A evo što je o Stablu rekla Ana iz Suncokreta, voditeljica kreativnih radionica:
"Simbolika drveta jedna je od najstarijih u svim civilizacijama, a bez obzira na tradiciju, korijen tumačenja je jednak: drvo predstavlja razvoj i rast. Naše je drvo baš to, djelo nastalo zajedničkim rastom i razvojem. Ono što vidite i/ ili osjećate gledajući naše Stablo ne može biti pogrešno, možda nedostaju riječi da biste izrazili što mislite o njemu, ali to je u redu. U nedostatku riječi nastaju djela.
Dok ti bojam ruku bojim se hoću li te povrijediti i kako se  nosiš s bojama na dlanu, pitam te... Koju boju želiš na palcu? Očekujem plavu, žutu, rozu... Ti mi kažeš: Sivoljubičastu, želim sivoljubičastu! Crvenim se jer sam iznenađena tvojom nevjerojatnom percepcijom, stablo raste, ja se razvijam."