REGIONALNE RADIONICE O EUROPSKOM SOCIJALNOM MODELU

REGIONALNE RADIONICE O EUROPSKOM SOCIJALNOM MODELU

12. i 13. rujna, u Hotelu Pula, održat će se prva od pet regionalnih radionica o Europskom socijalnom modelu. Radionice su namijenjene dionicima iz Istarske i Primorsko goranske  županije.  Za druge regije, u slijedeća dva mjeseca, radionice će se održati u Splitu, Sisku, Osijeku i Zagrebu. Riječ je o partnerskom projektu "ESM2" kojeg provode udruge CERANEO iz Zagreba, Agencija lokalne demokracija iz Siska, Udruga Srma iz Sinja, Hrvatski institut za lokalnu samoupravu iz Osijeka i Gradska radionica iz Pule uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
Predavači na radionicama su prof. dr. Gojko Bežovan i Marina Dimić Vugec sa stručnim suradnicima.  Cilj radionica je osnažiti lokalne kapacitete za primjenu Europskog socijalnog modela i pristup europskim socijalnim mrežama. Poseban naglasak  je na razvoju inovativnih projekata međusektorskog partnerstva na lokalnoj i regionalnoj razini. Otvorit će se i prostor za raspravu o mogućnostima i potencijalima šire zajednice za izradu i provedbu projekata za opće dobro koristeći sredstva Europskog socijalnog fonda i Europskog fonda za regionalni razvoj.
Radionice su besplatne, a traju od 9-17 sati svaki dan. Zainteresirani sudionici trebaju se prijaviti udruzi "Gradska radionica"  koja je koordinator projekta za Istarsku i Primorsko goransku županiju. Broj sudionika je ograničen. Prijave se primaju do popunjenja mjesta, a najkasnije do 5.9.2013.