Kvaliteta zraka u Istarskoj županiji

Kvaliteta zraka u Istarskoj županiji

U povodu obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, Istarska županija je, u sklopu prioriteta Zaštite zraka, Plana za zdravlje Istarske županije, građanima Pule dijelila i letke sa informacijom o lokacijama mjernih postaja za praćenje kvalitete zraka u našoj županiji.
Na istom su letku prikazani i rezultati mjerenja za 2012. godinu, koji ukazuju da je na svim mjernim postajama utvrđena I. kategorija zraka, osim na mjernoj postaji Ripenda, na kojoj je zabilježena II kategorija zraka za mjerni parametar ozon.

Istarska županija ima dugu tradiciju praćenja kvalitete zraka koja je započela upravo u Gradu Puli 1982. godine, od kada se kontinuirano radi na povećanju broja mjernih postaja i praćenih parametara.

U cilju zaštite zdravlja stanovništva Istarska županija je strateški definirala da se mjernim postajama obuhvate sva rizična područja kako bi se na vrijeme moglo reagirati u slučaju pogoršanja kvalitete zraka. Naime, strateški cilj županije je održavanje I. kategorija zraka na svim mjernim postajama po svim pokazateljima onečišćenja zraka.

Galerija fotografija