Po sapun - u Motovun!

Po sapun - u Motovun!

Senzibilna za društvena događanja i potrebe zajednice, udruga Suncokret - Pula 2013. godine pokleknula je pred jednim od najvećih izazova današnjice - sapunicama, i to domaćim! Opću tendenciju prema mirisnom i pjenušavom prigrlile su radne terapeutkinje i volonterke koje rade sa starijim osobama ili osobama s psihičkim teškoćama u Istarskoj županiji i izrađivale - sapune! Voditeljica Milica Kesić Kiš pripremila je sapunske baze, a zatim su sudionice u otopljenu bazu dodavale biljke, začine, boju i sitne tajne te oblikovale i umatale gotove sapune koji su zatim iz Motovuna krenuli prema raznim dijelovima Istarske županije: prema domu Vila Maria u Pulu, domu Domenico Pergolis u Rovinj, domovima u Novigradu, Poreču i Buzetu te prema Sindikatu umirovljenika Hrvatske u Pulu.
S temom Proljetnog sajma sudionice su se bavile sajmom narodnih mudrosti, sajmom knjiga, sajmom urarstva, sajmom prometnih znakova, sajmom znanja i vještina te sajmom bankarstva. Kroz navedene aktivnosti koje je vodila Marlena Plavšić, radne terapeutkinje i volonterke smišljale su mudre izreke te promišljale o sebi i svojem radu.
Provedbu radionica financijski je poduprla Istarska županija, a više informacija o radu udruge Suncokret - Pula dostupno je na http://www.suncokret.hr/ 

Napisala:
Marlena Plavšić

Galerija fotografija