Međunarodni Dan kretanja obilježen diljem Istre

Međunarodni Dan kretanja obilježen diljem Istre

Povodom 10. svibnja - "Međunarodnog dana tjelesne aktivnosti - Kretanjem do zdravlja" članovi Tima za zdravlje Istarske županije organizirali su, u suradnji sa lokalnom samoupravom i različitim ustanovama, niz aktivnosti diljem Istre.
U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije organizirano je mjerenje krvnog pritiska za građane te zajedničko pješačenje stazom Drenovica. Osim djelatnika ZZJZIŽ, u velikom broju odazvali su se i članovi Kluba rekreativaca u prirodi Pula, učenici Strukovne škole Pula, kao i učenici Medicinske škole Pula koji su i mjerili tlak sudionicima.
U neposrednoj blizini Doma za starije i nemoćne osobe u Poreču gradonačelnik Edi Štifanić svečano je otvorio mini fitness park, prvi ovakve vrste u Poreču.  Pobjednik natječaja "Mladi u srcu - nagrada Europske godine aktivnog starenja" u organizaciji Delegacije Europske unije u Republici Hrvatskoj i Ministarstva socijalne politike i mladih pok. gosp. Ivan Gianni Šegon je uz priznanje dobio i novčanu nagradu u iznosu od 8.000 kn koja je, po njegovoj želji, utrošena za sportske rekvizite koje mogu koristiti svi građani.

Galerija fotografija