Obilježavanje Svjetskog dana hrane u pulskim vrtićima

Obilježavanje Svjetskog dana hrane u pulskim vrtićima

Povodom Svjetskog dana hrane koji se obilježava 16. listopada, u prostorijama Dječjeg vrtića Centar u Puli održan je radni sastanak s ravnateljima, zdravstvenim voditeljima (medicinskim sestrama) i predstavnicima kuhinjskog osoblja dječjih vrtića i jaslica Istarske županije u kojima se, osim higijensko epidemiološkog nadzora, kontinuirano prati i kvaliteta prehrane. Ovaj susret organizirali su Zavod za javno zdravstvo Istarske županije i Dječji vrtići i jaslice Pula u suradnji.
Teme prezentirane na sastanku su slijedeće:
• Alergije kod djece - Ana Matika - Šetić, dr. med.;
• Zaštita zubi - Projekt prevencije karijesa u predškolskoj dobi u sklopu Projekta Zdravi grad Labin, DV Labin, zdravstvena voditeljica Nadija Žufić -  Rudan;
• Prevencija karijesa, DV Višnjan, Ivana Cvitanović, dr. med.
• Sportski vrtić u DV Duga, Umag, zdravstvena voditeljica Gordana Ivančić i Saša Rupena, prof. kineziologije;
• Sistematski pregledi djece u 5. godini života, zdravstvena voditeljica Vesna Radman.
Zaključak je bio da se svaki oblik prevencije kod predškolske djece treba jačati i razvijati u cilju prihvaćanja zdravih životnih navika još u najranijoj dobi. Najčešće su to programi "iznad standarda", dakle programi prevencije i promocije zdravlja koji zahtijevaju financijsku podršku lokalne zajednice. Potrebno je i dalje ustrajati na tako kvalitetnim programima, razvijati ih, razmjenjivati iskustva s drugima i surađivati.

Galerija fotografija