ČESTITKA POVODOM 01. LISTOPADA MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA

ČESTITKA POVODOM 01. LISTOPADA MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA

Povodom 01. Listopada - Međunarodnog dana starijih osoba Tim za zdravlje Istarske županije upućuje iskrene čestitke svim osobama starije životne dobi, uz želje da ih prati dobro zdravlje i da vode ispunjen život uz svoje najmilije.
Međunarodni dan starijih osoba prilika je da se prisjetimo doprinosa generacija starijih u razvoju suvremenog društva i potrebe da zajednica u kojoj živimo bude međugeneracijsko društvo, pravedno za sve dobne skupine. Zato u ovoj prilici ističemo doprinos starijih ljudi današnjem društvu, uz želju da uključimo i mlade ljude u sve faze donošenja odluka.
Socio-zdravstvena zaštita starijih osoba jedan je od prioriteta Plana za zdravlje Istarske županije u koji su tijekom zadnjih 7 godina uložena značajna sredstva. Povećan je broj i kapacitet domova za starije i nemoćne osobe, otvoreni su dnevni boravci za starije te je organizirana pomoć u kući i dostava obroka. Otvoren je Centar za Alzheimerovu i druge demencije u Puli kao i socijalni alarm HALO, NISTE SAMI. Mnoge starije osobe sudjeluju u radu kreativnih radionica, organizirano se rekreira i koristi usluge savjetovališta za starije.
U Istarskoj županiji i nadalje ćemo se zalagati da stariji vode aktivan i neovisan život dok to mogu, a u času kada to više ne budu u mogućnosti da im bude pružena odgovarajuća zaštita, sigurnost i briga.
Tim za zdravlje Istarske županije

Galerija fotografija