Vuna oko Motovuna

Vuna oko Motovuna

U Motovunu su u travnju održane radionice Suncokretovog projekta Zabavne i korisne vještine. Cilj je projekta pružiti praktična znanja i vještine radnim terapeutkinjama i terapeutima za vođenje kreativnih radionica s korisnicima i korisnicama domovima za starije i nemoćne osobe u Istarskoj županiji.
Šesnaest djelatnica i volonterki domova za starije iz Buzeta, Novigrada, Poreča, Brkača, Rovinja i Pule ovoga su puta bile uključene u radionice filcanja vune, uz tehnike provođenja grupnoga grada.
Sudionice su učile kako se izrađuju predmeti te su po svojem izboru izrađivale predmete, uglavnom nakit i torbice. Tehnika je birana tako da je jednostavna za učenje i provedbu, kako bi usvojeno znanje i vještine radne terapeutkinje mogle primijeniti u radu s korisnicima i korisnicama u domovima za starije i nemoćne osobe gdje rade.
Sudionice ističu da organizirane edukacije ovakvog tipa predstavljaju iznimku, a ne pravilo u njihovom radu. Većini je ovo bilo prvo iskustvo s ovom tehnikom i izuzetno su zadovoljne količinom znanja, vještina i razmijenjenog iskustva na radionici. Voditeljice radionice bile su Milica Kesić Kiš i Marlena Plavšić, a provedbu je sufinancirala Istarska županija i domovi za starije osobe iz kojih su polaznice radionica.

Galerija fotografija