Potpisivanje Sporazuma o suradnji u provedbi Plana za zdravlje između Istarske županije i Grada Poreča; te svečano "otvaranje" web stranice Zdrava Istra - Istria sana

Potpisivanje Sporazuma o suradnji u provedbi Plana za zdravlje između Istarske županije i Grada Poreča; te svečano "otvaranje" web stranice Zdrava Istra - Istria sana

25. svibnja 2011. godine u prostorijama Fonda Zdravi grad Poreč, župan Istarske županije Ivan Jakovčić i gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić, potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi Plana za zdravlje čime je jasno iskazana njihova spremnost u definiranju okvira za realizaciju novih zajedničkih projekata u cilju unapređenja zdravlja građana Poreča, odnosno Istre. 
Sve jedinice lokalne samouprave značajni su partneri Istarskoj županiji u planiranju i realizaciji zdravstvene politike. Grad Poreč kao jedan od hrvatskih pionira ali i šampiona pokreta Zdravih gradova ističe se donošenjem vlastitih politika kao i predanim radom na realizaciji županijskih zdravstvenih prioriteta. Time u velikoj mjeri doprinosi kvaliteti zdravstvene zaštite na području promocije zdravlja, prevencije i ranom otkrivanju bolesti, ali može poslužiti i kao primjer ostalim lokalnim zajednicama s kojima Istarska županija također planira potpisati sličan sporazum.

Tom je prigodom, u nazočnosti članova Županijskog Tima za provedbu Plana za zdravlje i Savjeta za zdravlje Istarske županije, svečano otvorena i predstavljena županijska internetska stranica Zdrava Istra (http://zdrava-sana.istra-istria.hr). Stranica je osmišljena s ciljem povećanja vidljivosti Plana za zdravlje i njegove provedbe, te osiguravanja dostupnosti informacijama svim zainteresiranim zdravstvenim radnicima, lokalnim samoupravama, udrugama i građanima.

Galerija fotografija