Osiguravanje kvalitete preventivnih programa u Istarskoj županiji

Osiguravanje kvalitete preventivnih programa u Istarskoj županiji

U suradnji Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta iz Zagreba i Sveučilišta u Nijmegenu iz Nizozemske pokrenut je projekt PREFFI: Osiguravanje kvalitete preventivnih programa u Istarskoj županiji. Autori PREFFI-ja, kao instrumenta za unapređenje kriterija za financiranje projekata prijavljenih na javni natječaj i za unapređenje kvalitete samih programa, odnosno njihove evaluacije su Prof. dr. sc. Clemens Hosman i dr. Gerard Molleman sa spomenutog nizozemskog sveučilišta.

21. prosinca 2010. godine je na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli održan prvi zajednički sastanak svih sudionika - nositelja preventivnih projekata s područja Prevencije ovisnosti i poremećaja u ponašanju djece i mladih koji su putem javnog poziva uvršteni u Program javnih potreba za 2011. godinu i koji će biti sufinancirani od strane Istarske županije. Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, Sonja Grozić Živolić uvodnim je riječima objasnila prisutnima svrhu ovog projekta - osiguravanje kvalitete i podizane učinkovitosti programa, odnosno racionalno korištenje financijskih resursa. Voditeljice PREFFI-ja, znanstvene novakinje Josipa Mihić i Miranda Novak prikazale su ga detaljnije kroz pripremljenu prezentaciju, te su uspostavile suradnju s budućim sudionicima ovog programa. 

U PREFFI je do ovog trenutka ušlo 26 različitih projekata s područja naše županije prijavljenih od strane različitih organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave, zdravstvenih ustanova, Obiteljskog centra Istarske županije i odgojno-obrazovnih ustanova. Iako će ti sudionici biti primarno podijeljeni na eksperimentalnu i kontrolnu skupinu, do kraja godine će svi proći kroz Prevencijski trening, budući da je i krajnji cilj ove aktivnosti pomoć pri unapređenju preventivnih programa u našoj županiji.

Prezentacija

Galerija fotografija