Zajednički sastanak TQM timova koji rade na provedbi plana za zdravlje Istarske županije

Zajednički sastanak TQM timova koji rade na provedbi plana za zdravlje Istarske županije

U četvrtak 16.09.2010. godine u društvenim prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe Alfredo Štiglić u Puli održan je zajednički sastanak dr. Aleksandra Đakule sa Škole narodnog zdravlja Andrija Štampar iz Zagreba, predstavnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije i predstavnika tzv. TQM (Total Quality Management) timova - radnih tijela koja su pridružena Županijskom timu zaduženom za provedbu Plana za zdravlje građana Istarske županije i koja nakon završene Edukacije za unapređenje procesa za javnozdravstvene profesionalce već nekoliko godina djeluju na rješavanju specifičnih i određenih zdravstvenih ili socijalnih problema u našoj županiji.

Ovaj prvi zajednički sastanak TQM timova je imao za cilj njihovo međusobno upoznavanje, razmjenu iskustava u dosadašnjem radu, iznalaženje zajedničkih interesa i mogućnosti, te definiranje pitanja važnih za daljnji rad.

Predstavnici pojedinih timova su tijekom sastanka predstavili svoj rad kroz različite, a svima zanimljive i poučne prezentacije: dr. Marija Tatković o dijagnostici i liječenju raka dojke; dr. Ivica Fedel o dijagnostici raka debelog crijeva; Vesna Grubišić-Juhas o prijedlogu određivanja kriterija institucionalnog smještaja starih i nemoćnih osoba; Davorka Rakić o organizaciji sanitetskog prijevoza i Davorka Maras-Tkačuk o zdravstvenoj njezi bolesnika u kući.

Galerija fotografija