Knjigu sam(a) napravi i sadržaj unutra stavi!

Knjigu sam(a) napravi i sadržaj unutra stavi!

Na koncu studenog, koji to uopće nije bio, četrnaest radnih terapeutkinja i volonterki iz osam ustanova Istarske županije smjestilo se u Motovun da se obogate novim zabavnim i korisnim vještinama. Sudionice iz Rovinja, Umaga, Poreča, Nedešćine i Pule koje rade ili volontiraju u domovima i centrima za starije, nemoćne i psihički bolesne osobe samostalno su isprobale oblikovne i refleksivne tehnike koje će dalje moći prilagođavati i primijeniti u radu sa svojim korisnicima i korisnicama. Ove godine tematizirale su se knjige.
Milica Kesić Kiš, voditeljica projekta i dizajnerica, za ovaj majušni sajam knjige, pripremila je tehnike izrade vlastitih knjiga ili bilježnica. Poslove rezanja, savijanja i šivanja knjižnog bloka, kao i izrade korica sudionice su obavile ručno. Uz nekoliko ubodnih prsta, sa sobom su ponijele ukoričena izdanja spremna za spisateljske ideje.
Marlena Plavšić, psihologinja, potakla je sudionice na stvaranje knjige recepata (za razne životne situacije), knjige žalbi (na što se ljudi često žale), knjige dojmova (o knjigama koje su čitali u zadnje vrijeme) i knjige ulaznih i izlaznih računa (o resursima, recikliranju, ponovnoj upotrebi, obnovljivim izvorima).
Projekt Zabavne i korisne vještine koji Udruga Suncokret - Pula provodi trinaestu godinu financijski podržava Istarska županija i Grad Pula. Više informacija o radu udruge dostupno je na http://www.suncokret.hr/


Napisala:
Marlena Plavšić

Galerija fotografija