24. državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Osijeku

24. državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Osijeku

Udruga dragovoljaca i veterana DR-Podružnica Republike Hrvatske organizirala je 24. državno svesportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Osijeku od 20. do 22.09.2019.godine. Na natjecanju sudjelovale su sportske ekipe UDVDR iz 20 županija i Grada Zagreba. Natjecanje je održano u 8 sportskih disciplina: mali nogomet, potezanje konopa, streljaštvo, kuglanje, šah, boćanje, stolni tenis i elektronski pikado.

Ukupno je sudjelovalo 1200 natjecateljki i natjecatelja. Sportska ekipa UDVDR-podružnice Istarske županije s 50 natjecatelja nastupala je u svih 8 sportskih disciplina.

Sveukupni pobjednik je ekipa UDVDR- podružnica Osječko Baranjske županije od ukupno 21 ekipe. Ekipa Istarske županije u sveukupnom plasmanu osvojila je 14. mjesto.
Najbolje rezultate naša županija ostvarila je osvajanjem petog mjesta u stolnom tenisu i osmog mjesta u boćanju, u pojedinačnim rezultatima u šahu Mari Grbac osvojio je drugo mjesto.

Sportskom natjecanju prisustvovali su mnogi gosti i uzvanici između ostalih domaćin Gradonačelnik Osijeka, Župan Osiječko-baranjske županije, predsjednik UDVDR-RH general pukovnik Đuro Dečak, te izaslanik ministara hrvatskih branitelja, predstavnici MUP i predstavnici koordinacije udruga DR "dr.Franjo Tuđman".

Pored sportskog natjecanja obavljena je posjeta Vukovaru te spomen područja: memorijalnog groblja, Ovčare, trpinjske ceste i vodotornja.

Pripremio: Marijan Mužinić

Galerija fotografija