ODRŽANA 6. PJEŠAČKA MANIFESTACIJA "HODITI I ZDRAVI BITI - LA SALUTE VIENE CAMMINANDO"

ODRŽANA 6. PJEŠAČKA MANIFESTACIJA "HODITI I ZDRAVI BITI - LA SALUTE VIENE CAMMINANDO"

U subotu, 6. travnja 2019. g., Zavod za javno zdravstvo Istarske županije i sedam gradova u Istri, uz potporu Istarske županije, organizirali su pješačenje pod nazivom "Hoditi i zdravi biti - La salute viene camminando". Tog dana istovremeno se pješačilo u Puli, Labinu, Pazinu, Poreču, Buzetu i Bujama dok se u Rovinju pješačenje organiziralo 7. travnja. Ovogodišnji partner manifestacije je Studentski centar Pula.
U Puli su aktivnosti započele registracijom sudionika i podjelom majica i jabuka od strane djelatnika ZZJZIŽ, u 9:00 sati kod početka staze "Koza". Nakon registracije, pješačilo se prema Splendidu, Zlatnim stijenama, ispod hotela Brioni, do Bunarine. Na Bunarini je organizirana podjela zdravih obroka (srdele i kruh).
Zavod za javno zdravstvo Istarske županije pripremio je i podijelio brojne edukativne materijale te promovirao svoje preventivno - zdravstvene programe i aktivnosti. Učenici Medicinske škole Pula, sa svojim profesorima, sudjelovali su u pješačenju te na Bunarini mjerili krvni tlak i šećer u krvi svim zainteresiranim sudionicima. Djelatnici Opće bolnice Pula i Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije također su nam se pridružili u pješačenju i prezentiranju svojih aktivnosti. Na Bunarini su se pridružili i predstavnici zdravstvene ustanove Istarske ljekarne sa svojim edukativnim materijalima te predstavnici Istarskih domova zdravlja mjereći tlak i šećer.
Studentski bend Prolaznici uveseljavao je sve prisutne pa se i zaplesalo.
U Puli je pješačilo preko 800 sudionika svih dobi, a posebno se isticao veliki broj učenika i studenata. Bilo je veselo, zanimljivo i korisno.

Galerija fotografija