KONFERENCIJA "ZAJEDNO S VAMA DO ZDRAVLJA", BUJE, 04.04.2019.

KONFERENCIJA "ZAJEDNO S VAMA DO ZDRAVLJA",  BUJE, 04.04.2019.

Dana 04. travnja 2019. godine, u Pučkom otvorenom učilištu u Bujama, održana je konferencija "Zajedno s Vama do zdravlja", u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije i sedam Gradova u Istarskoj županiji (Pula, Rovinj, Poreč, Pazin, Labin, Buzet i Buje).
Ovogodišnja, peta po redu konferencija, kao i prethodne, svojom tematikom promovira zdravi način života i posebno naglašava važnost redovite tjelesne aktivnosti i rekreacije, koji su ključni u  prevenciji kroničnih nezaraznih bolesti.
Na samom početku, svojim nastupom su prisutne razveselili zborovi dvije osnovne škole: zbor Osnovne škole Mate Balote Buje i zbor "Angeli bianchi" Talijanske osnovne škole "Edmondo de Amicis" Buje.
Skup su pozdravili gradonačelnik Grada Buja, Fabrizio Visintin, ravnatelj ZZJZIŽ Aleksandar Stojanović i zamjenica župana Istarske županije, gospođa Sandra Čakić Kuhar koja je i otvorila konferenciju.
Važnost multidisciplinarnog pristupa u prevenciji i promociji zdravlja dokazuju brojni stručnjaci koji su prezentirali  utjecaj tjelesne aktivnosti i općenito zdravih životnih navika na zdravlje s različitih aspekata: specijalistica školske medicine ZZJZIŽ ispred grada domaćina, ravnatelj ZZJZIŽ, profesorica kineziologije sa Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli,  predstavnica Studentskog centra Pula i stručni suradnici Učeničkog doma Pula, liječnica iz Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije, odgajateljice iz Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac, psihologinja iz Centra za pružanje usluga u zajednici, Zdravi grad Poreč, stručne suradnice iz LAG - ova središnje i sjeverne Istre, profesorice struke i učenici iz Medicinske škole Pula.  Svoje primjere dobre prakse prezentirali su i gosti i susjedi iz Slovenije: ravnatelj Zdravstvene šole Slovenj Gradec sa učenicima i profesorima te direktorica Doma zdravlja Slovenj Gradec sa suradnicom. 
Na konferenciji je bilo 114 registrirana sudionika.

Galerija fotografija