21. svesportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Istarske županije

21. svesportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Istarske županije

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, podružnica Istarske županije (UDVDR,PIŽ) organizirala je i provela 21. svesportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Istarske županije u Puli 7. travnja ove godine.
Natjecanje se organizira tradicionalno već 21 godinu za redom. Cilj natjecanja je okupljanje što većeg broja HB IŽ, zajedničko druženje kroz sport i rekreaciju, održavanje psiho fizičke kondicije i boljeg zdravstvenog stanja. 
Organizator natjecanja je UDVDR-a podružnica IŽ, a domaćin natjecanja bio je klub 119. brigade. Pokrovitelj natjecanja je Istarska županija, a supokrovitelji Grad Pula, općine Fažana, Medulin i Marčana.
Na natjecanju je sudjelovalo oko 250 natjecatelja iz svih ogranaka UDVDR:  Bujštine, Buzeta, Labina, Poreč, Pule, Rovinja, kluba 119,brigade iz Pule, udruga veterana, 35.inžinjerijske bojne iz Pule i Udruge udovica poginulih HB IŽ. Ukupno 9 ekipa.
Natjecanje je održano u osam disciplina: mali nogomet, potezanje konopa, šah strteljaštvo, kuglanje, boćanje, stolni tenis i kartanje u briškuli i trešeti.
Najbolji rezultat i prvo mjesto u sveukupnom plasmanu osvojio je klub 119.brigade iz Pule, drugo mjesto UDVDR-ogranak Poreč, a treće ogranak UDVDR iz Pule.
Natjecanje je proteklo u potpunom redu bez ikakvih problema i bez povreda.
Po završetku natjecanja u domu HB dodijeljena su priznanja za postignute rezultate, organiziran je zajednički ručak i druženje svih sudionika natjecanja i gostiju.
PREDSJEDNIK: Marijan Mužinić

Galerija fotografija