Marionetu pokreni i na put kroz vrijeme kreni!

Marionetu pokreni i na put kroz vrijeme kreni!

Sedamnaest radnih terapeutkinja i volonterki 7. i 8. prosinca 2018. u Motovun je prizvala znatiželja da prikupe poneku zabavnu i korisnu vještinu za dijeljenje u ustanovama u kojima rade ili volontiraju u Novigradu, Rovinju, Poreču, Umagu, Puli i Brkaču.
I ove je godine za djelatnice i volonterke istarskih ustanova za starije, nemoćne i psihički bolesne osobe izabrana oblikovna tehnika koja unosi dinamičnost i angažira različite stupnjeve spretnosti te poticanje kreativnih spoznajnih i emocionalnih procesa.
Marlena Plavšić, psihologinja, povela je nazočne u refleksiju kroz nekoliko vremenskih perspektiva, usmjerenih na prošlost, sadašnjost i budućnost te kroz različita razmatranja subjektivne dobi - vezanu za osjećaje, izgled, ponašanje i interese. Dotaknute su i veze između subjektivne dobi i zdravlja.
Voditeljica projekta i dizajnerica Milica Kesić Kiš uputila je sudionice u umijeće izrade marioneta, pokazujući modele iz različitih dijelova svijeta - Francuske, Sicilije, Češke, Burme i Japana. Šivanje tijela i odjeće te osmišljavanje kraćih scenarija rezultiralo je revijom kratkih predstava.
Radionice koje Udruga Suncokret - Pula provodi u okviru projekta Zabavne i korisne vještine financijski podržavaju Istarska županija i Grad Pula. Više informacija o radu udruge dostupno je na http://www.suncokret.hr/

Napisala:
Marlena Plavšić

Galerija fotografija