Projekt Medicinske škole Pula POKRETOM DO ZDRAVLJA

Projekt Medicinske škole Pula POKRETOM DO ZDRAVLJA

Povodom obilježavanja dana škole, OŠ Veli Vrh ugostio je buduće fizioterapeute kroz interaktivni sportski dan. 289 učenika razredne nastave sudjelovalo je u sportskim aktivnostima koje je osmislila i koordinirala Medicinska škola Pula. Učenici su sudjelovali na brojnim aktivnostima koje su se bazirale na motoričkim poligonima, animacijskim i natjecateljskim igrama.
Početak je bio u 8 sati i a završetak u 11.30. Tijekom animacije učenici Medicinske škole Pula pokazali su zavidnu razinu usvojenih vještina koje su stekli provodeći projekt Pokretom do zdravlja. Unutar pet godina koliko se projekt provodi na razini Istarske županije budući fizioterapeuti zajedno sa svojim strukovnim nastavnicima bave se prevencijom pretilosti među djecom osnovnoškolske dobi te posljedično i prevencijom lošeg tjelesnog držanja. Zahvaljujući odličnoj suradnji sa Upravnim odjelom za zdravstvo i socijalnu skrb te Odjelom za obrazovanje, sport i tehničku kulturu IŽ projekt je prepoznat kao preventivni program te je zaživio među osnovnim školama naše županije.
Kao primjer dobre prakse među školama može se istaknuti ova hvale vrijedna akcija tijekom koje su učenici imali priliku sudjelovati u sportskim aktivnostima. Putem promocije tjelesne aktivnosti provodi se prevencija nastanka pretilosti među djecom i mladima. Usvajaju se zdravi stilovi života još od najranije dobi a putem web stranice www.pokretom-do-zdravlja.info svu sudionici imaju mogućnost vježbati i kod kuće.
Naime, učenici su snimili korektivne vježbe i postavljanjem na stranicu projekta omogućeno  je da se vježbe i dalje provode svakodnevno.
Uživajući u Sportskom danu OŠ Veli Vrh medicinari i osnovnoškolci su pokazali vedar sportski duh te otvorili vrata za daljnju međusobnu suradnju. To ujedno potvrđuju i slike na kojim a se vidi entuzijazam učenika.

Danijela Panić

Galerija fotografija