Istarski predstavnici na 8. Konferenciji Rastimo zajedno - Rab, ožujak 2018

Istarski predstavnici na 8. Konferenciji Rastimo zajedno - Rab, ožujak 2018

Krajem ožujka održana je na Rabu 8. godišnja Konferencija voditelja i voditeljica programa podrške roditeljstvu djece predškolske dobi "Rastimo zajedno" . Među brojnim sudionicama (i pojedinim sudionicima!), ove godine je izrazito bila zastupljena i brojna grupa odgajateljica i stručnih suradnica iz istarskih vrtića, te Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda i Obiteljskog centra Pula.
Kao posebna gošća, na Konferenciji je sudjelovala i Sandra Čakić Kuhar, zamjenica župana Istarske županije.
Kroz plenarna predavanja i radionice sudionici su imali priliku steći nova znanja, razmijeniti iskustva i osnažiti se u daljnjoj provedbi programa podrške roditeljima. Ove je godine po prvi puta na Konferenciji predstavljen rad Podružnice Centra Rastimo zajedno Istarske županije, prve takve podružnice u Hrvatskoj, osnovane početkom 2017.
Podsjećamo da se je u sklopu aktualnog  Plana za zdravlje i socijalno blagostanje, kroz prioritet Mentalno zdravlje djece i mladih i podrška obitelji, u 2017. započelo s provedbom projekta "Rastimo zajedno u Istri-širenje podrške roditeljstvu za najmlađe". U našoj županiji trenutno ima oko 90 stručnih suradnika i odgajatelja osposobljenih za provedbu programa podrške roditeljstvu za roditelje djece predškolskog uzrasta. Projekt se nastavlja i u ovoj godini, kroz edukaciju postojećih voditelja za nove ciljane programe podrške roditeljstvu. Program  "Rastimo zajedno plus" usmjeren je roditeljima djece s teškoćama, a program "Klub očeva" usmjeren je očevima s naglaskom na njihov specifičan i značajan doprinos u cjelokupnom razvoju djece.