OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SRCA - 29. rujna 2017.

OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA SRCA - 29. rujna 2017.

Svjetski dan srca obilježava se 29. rujna, uz ovogodišnji slogan: "Podijelite energiju". Poruka ovog slogana je prenijeti svoje pozitivno iskustvo na druge i pokazati vlastitim primjerom da usvajanjem zdravih životnih navika možemo pozitivno djelovati na sebe i druge. Bolesti srca i krvnih žila, zajedno sa drugim kroničnim nezaraznim bolestima, vodeći su uzrok smrti u cijelom svijetu. Većina srčanožilnih bolesti se može prevenirati izbjegavanjem čimbenika rizika poput pušenja, nepravilne prehrane i nedovoljne tjelesne aktivnosti. Time se potvrđuje da je promocija zdravog načina života u svim životnim dobima jedan od preduvjeta za očuvanje zdravlja naših žitelja i trajno poboljšanje zdravlja svih onih koji iskazuju određeni zdravstveni problem.
Organizatori ovogodišnje manifestacije bili su Zavod za javno zdravstvo Istarske županije i Grad Pula uz potporu Istarske županije. Rado su nam se odazvali na poziv naši brojni partneri i suradnici: Opća bolnica Pula, Medicinska škola Pula, Zavod za hitnu medicinu Istarske županije, Specijalistička ordinacija interne medicine Dalibor Cukon, Istarski domovi zdravlja - Ispostava Pula.
Sve aktivnosti su se odvijale na gradskoj tržnici na Narodnom trgu, od 9:00 do 11:00 sati. Ova manifestacija još jednom potvrđuje da prevenciji zaista moramo pristupati timski i multidisciplinarno.
Zahvaljujemo svim sudionicima i medijima koji su kvalitetno popratili i zabilježili sve aktivnosti.

Galerija fotografija