ODRŽAN 5. SUSRET PROMOCIJE ŠKOLSKIH MARENDI U OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA PULE

ODRŽAN 5. SUSRET PROMOCIJE ŠKOLSKIH MARENDI U OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA PULE

Dana 5. rujna 2017. godine, u Osnovnoj školi Vidikovac u Puli, Zavod za javno zdravstvo Istarske županije, zajedno sa Gradom Pula, organizirao je 5. tradicionalni susret promocije školskih marendi u osnovnim školama Grada Pule. 
Kuhinjsko osoblje osnovnih škola spravljalo je ukusne obroke po receptima iz Brošure, a učenici iz Strukovne škole Pula, budući tehničari - nutricionisti, sa svojim nastavnicama pripremali su zdrave napitke od cikle, mrkve, jabuke, limuna, grejpa i drugog voća, uz dodatak đumbira i peršina.
U sklopu susreta, prezentirana je Brošura školskih recepata prilagođena djeci s posebnim prehrambenim potrebama, čije su autorice Vedrana Fontana, mag. nutricionizma i Olga Dabović Rac, dr. med. spec. epidemiologije. U želji za unapređenjem prehrane, oslanjajući se na brojna dosadašnja postignuća i poboljšanja, smatralo se da je korisno napraviti novi iskorak i ponuditi novu vrijednost. Stoga je kreirana brošura s receptima namijenjenim djeci s posebnim prehrambenim potrebama kod pretilosti, dijabetesa, celijakije te pojedinih alergija i intolerancija. Obzirom da se ove bolesti i stanja sve češće javljaju kod  djece i mladih, ovim prehrambenim smjernicama i preporukama u Brošuri htjelo se doprinijeti lakšoj i jednostavnijoj pripremi obroka. Recepti iz brošure nisu namijenjeni samo školskim kuharima već učiteljima, nastavnicima, roditeljima i najviše djeci. 

Galerija fotografija