Volonterka iz Lige protiv raka proglašena volonterkom godine grada Labina

Volonterka iz Lige protiv raka proglašena volonterkom godine grada Labina

Pročelnica odjela za samoupravu i upravu Grada Labina je na dodjeli priznanja istaknula da se prvi put ove godine dodjeljuje to priznanje i od šest pristiglih prijava odabrano je dvoje volontera, jedna od njih je Ferzeta Okanović 
Ferzeta Okanović je završila tečaj palijativne skrbi u organizaciji Lige protiv raka Pula 2013. godine i član je palijativnog tima Istarske županije. Odmah po završetku tečaja aktivno se uključila u volonterske aktivnosti u stacionaru Istarskih domova zdravlja u Labinu gdje redovito volontira. Tijekom prošle godine ostvarila je 291 volonterski sat. Isticala se svojim marljivim radom i dogovorom sa svim volonterima palijativne skrbi iz Labina i Raše, odlučeno je da se prijavi na natječaj za volontera godine.
"Zdrava sam, imam vremena i želim ga korisno potrošiti" - kaže Ferzeta
"Izabrala sam Stacionar za volontiranje, jer su ondje bolesni ljudi. Nisam njegovateljica već mi je cilj razgovarati s pacijentima, psihički ih podignuti, prošetati s njima ako mogu hodati...
Puno im znači nečija topla riječ, dirne ih kada im hoće pomoći netko izvan njihove obitelji, netko koga uopće ne poznaju, drugačije to dožive. Koliko god ja njima dam, natrag dobijem više. Ma, nema tih para kada ti je srce ispunjeno .
Najsretnija sam kad se dobrota širi. Uvijek ima dobrih ljudi samo ih treba prepoznati.
Puno je samih starih ljudi, gotovo bez rodbine, a i oni s familijom često se osjećaju kao da su nekome na teret, oni koji mogu  i imaju vremena mogli bi im dati ruku u nevolji ."