19. sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Istarske županije

19. sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Istarske županije

Udruga dragovoljaca i veteran Domovinskog rata, podružnica Istarske županije (UDVDR,PIŽ) organizirala je i provela 19. sve-sportsko natjecanje dragovoljaca i veteran Domovinskog rata Istarske županije ( UDVDR,IŽ) u Buzetu 8. travnja ove godine.

Natjecanje se organizira tradicionalno već 19 godina za redom. Cilj natjecanja je okupljanje što većeg broja HB  IŽ zajedničko druženje kroz sport i rekreaciju. Održavanje psiho fizičke kondicije, I boljeg zdravstvenog stanja. 

Organizator natjecanja je UDVDR-a podružnica IŽ, a domaćin natjecanja bio je ogranak Buzet. Pokrovitelj natjecanja Istarska županija, supokrovitelji Grad Buzet  i općina Lanišće.

Na natjecanju je sudjelovala oko 270 natjecatelja iz svih ogranaka UDVDR:  Bujštine, Buzeta, Labina, Poreč, Pule, Rovinja, kluba 119. brigade iz Pule, udruga veterana 35. inženjerijske bojne iz Pule i Udruge udovica poginulih HB IŽ. Ukupno 9 ekipa.

Natjecanje je održano u osam disciplina: mali nogomet, potezanje konopa, šah streljaštvo, kuglanje, boćanje, stolni tenis i kartanje u briškuli i trešeti.

Najbolji rezultat i prvo mjesto u sveukupnom plasmanu osvojila je UDVDR-ogranka Buzet, drugo mjesto udruga veteran 35. inženjerijske bojne iz Pule I treće mjesto UDVDR-ogranak Poreč.
Natjecanje je proteklo u potpunom redu bez ikakvih problema i bez povreda.

Po završetku natjecanja u hotelu Fontana dodijeljena su priznanja za postignute rezultate, organiziran zajednički ručak i druženje svih sudionika natjecanja i gostiju.

PREDSJEDNIK: Marijan Mužinić

Galerija fotografija