Izrazi svoj stil - oslikaj tekstil!

Izrazi svoj stil - oslikaj tekstil!


Više od desetljeća projekt Zabavne i korisne vještine Udruge Suncokret okuplja radne terapeutkinje, terapeute i volonterke istarskih domova za starije, nemoćne i psihički bolesne osobe u radionicama na kojima uče o primjenjivim likovnim tehnikama i vještinama vođenja grupe. Ove jeseni, 5. i 6. studenog u Motovunu dvadesetak okupljenih iz domova u Novigradu, Rovinju, Puli, Umagu, Poreču i Buzetu bavilo se temom tekstila i festivala.
Voditeljica projekta, dizajnerica Milica Kesić Kiš, uvela je prisutne u priču o umjetnosti i dizajnu, o njihovim sličnostima i razlikama te ih dalje uputila da isprobaju tradicionalne tehnike oslikavanja i tiska na tekstilu. Osim što prste ostavljaju prilično obojanima, tehnike su jednostavne i praktične za korištenje u svim dobnim skupinama, pa tako i u domovima gdje rade i volontiraju okupljene osobe.
Psihologinja Marlena Plavšić podsjetila je prisutne na masovnu pojavu festivala po županiji te potakla sudionice da sudjeluju u svojim festivalima: filmskom festivalu, festivalu bajki, festivalu utorka i srijede i festivalu riječi i djela. Bili su to primjeri tehnika kreativnog izražavanja, primjenjivih za stvaranje ideja, zabavu i grupno povezivanje.  
Polaznica radionice, Daniela Vukelja, za opuštanje od napornog rada putopisno je povela prisutne do Kine - riječima, slikama i vježbanjem za razgibavanje tijela i uma.
Radionice koje Udruga Suncokret - Pula provodi u okviru projekta Zabavne i korisne vještine financijski podržva Istarska županija. Više informacija o radu udruge dostupno je na http://www.suncokret.hr/

Napisala: Marlena Plavšić

Galerija fotografija