"Doma je najljepše"-izvaninstitucionalna skrb za starije osobe Buzet

"Doma je najljepše"-izvaninstitucionalna skrb za starije osobe Buzet

U  Domu za starije osobe Buzet od srpnja 2016. provodi se  projekt  "Doma je najljepše"-izvaninstitucionalna skrb za starije osobe Buzet. Ovom Projektu  odobrena je potpora Istarske županije od 100.000,00 kn. Glavni cilj projekta je poboljšati  kvalitetu života starijih osoba s područja  Grada Buzeta i Općine Lanišće pružanjem usluga pomoći u kući i organiziranih dnevnih aktivnosti. Zapošljavanjem  dviju djelatnica (gerontodomaćice i stručne suradnice - fizioterapeutkinje) osigurao se kontinuitet pružanja izvaninstitucionalnih usluga i aktivnosti Doma bez prekida, kroz cijelu godinu. 
Gerontodomaćica  obavlja zamjene ostalih djelatnika iz odjela pomoći u kući, a moguće  je pružiti  pomoć i češći obilazak korisnika u slučaju iznenadne ili povećane  potrebe.

Korisnicima pomoći u kući pružaju se usluge  organiziranja prehrane, obavljanja kućanskih poslova, održavanja osobne higijene, prijevoza, psihosocijalne podrške te zadovoljavanja drugih svakodnevnih potreba. Projektom  se provodi i niz  organiziranih dnevnih aktivnosti te volonterskih aktivnosti za starije osobe. Provedbom projekta  spriječiti  će se socijalna isključenost starijih osoba, potaknuti će  se njihova kreativnost, poboljšati pokretljivost i briga o zdravlju, prevenirati zdravstvene teškoće, osnažiti će se kapacitet Doma te poticati volonterstvo i održati učinkovit sustav skrbi na lokalnoj razini.

Projektu Doma za starije osobe Buzet "MI SMO UZ VAS" odobrena je potpora Istarske županije od 45.000,00 kn. Njime će se od srpnja do prosinca 2016. godine provesti niz aktivnosti iz područja palijativne skrbi sa ciljem poboljšanja kvalitete života bolesnika i obitelji. Aktivnosti projekta su edukativne (predavanja i radionice za djelatnike, volontere, korisnike institucionalne i iznvaninstucionalne skrbi Doma), psihološka podrška oboljelima i obiteljima te duhovna potpora, a u izvođenje je osim djelatnika Doma uključen niz vanjskih stručnih suradnika (članovi županijskog palijativnog tima i stručni suradnici Doma).

Galerija fotografija