Edukativni materijali vezani za dijetoterapiju bolesnika

Edukativni materijali vezani za dijetoterapiju bolesnika

Povodom 16. listopada, Svjetskog dana hrane, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije objavio je na web stranici Zdrava Istra - Istria sana dio rezultata projekta Unaprjeđenje kvalitete prehrane u Općoj bolnici Pula.

Ovaj je dvogodišnji projekt nastao u sklopu Plana za zdravlje Istarske županije kao nastavak projekta LOVE YOUR HEART.

U sklopu projekta, u Općoj bolnici Pula je, po prvi puta, zaposlena magistra nutricionizma, Vedrana Fontana. Ona radi sa pacijentima u dnevnoj bolnici (posebno sa oboljelima od šećerne bolesti i sa pretilim bolesnicima), vodi individualna savjetovanja sa hospitaliziranim pacijentima u Općoj bolnici Pula, kao i sa rizičnim građanima u Centru za prevenciju kardiovaskularnih bolesti u Istarskim domovima zdravlja. Uključena je i u informatizaciju bolničke kuhinje te je, zajedno sa liječnicom i magistrom javnog zdravstva Robertom Katačić izradila edukativne letke za dijetoterapiju različitih bolesnika.

Ti su letci (za sada 23 komada) objavljeni na web stranici: http://zdrava-sana.istra-istria.hr/, pod rubrikom Materijali, Dijetoterapija u OB Pula i slobodni su za upotrebu svim našim građanima i zdravstvenim djelatnicima.