SAVJETOVANJE S JAVNOŠĆU
o
Nacrtu Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće
dobro koje provode udruge na području Istarske županije

  1. Otvara se postupak savjetovanja s javnošću o Nacrtu Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Istarske županije.
  2. Savjetovanje s javnošću trajat će od 5. siječnja 2024. do 4. veljače 2024. godine. Ova obavijest objaviti će se na mrežnim stranicama Istarske županije www.istra-istria.hr
  3. Pozivaju se sve zainteresirane jedinice lokalne samouprave, građani, institucije, ustanove, organizacije, udruge, odnosno cjelokupna javnost da u postupku savjetovanja o Nacrtu Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Istarske županije dostave prijedloge i primjedbe.
  4. Prijedlozi i primjedbe moraju biti čitko napisani na Obrascu za sudjelovanje s imenom i prezimenom podnositelja i u roku dostavljeni na mail: kabinet@istra-istria.hr
  5. Upravni odjel župana će u skladu s dostavljenim primjedbama i prijedlozima sa savjetovanja sačiniti analizu, pripremiti i dostaviti Izvještaj o provedenoj raspravi te ga objaviti do 20. veljače 2024. godine.
  6. Za provedbu ovog Savjetovanja nije potrebno osigurati dodatna sredstva u Proračunu Istarske županije za 2024. godinu.

Privici:


Obrazac savjetovanja
Nacrt Pravilnika

Obrazloženje razloga i ciljeva koji se žele postići donošenjem Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Istarske županije.

Ovim Nacrtom Pravilnika o financiranju programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge na području Istarske županije Župan Istarske županije, s ciljem transparentnosti, dodjele i svrhovitog trošenja javnih sredstava, praćenja i kontrole namjenskog trošenja sredstava te vrednovanja financiranih programa/projekata za planiranje budućih javnih natječaja/poziva  i time razvoj relevantnih programa, strategija i oblikovanje javnih politika, potanko propisuje kriterije, mjerila i postupke za dodjelu i korištenje sredstava iz proračuna Istarske županije udrugama i drugim organizacijama civilnog društva čije aktivnosti doprinose zadovoljenju javnih potreba i ispunjavanju ciljeva i prioriteta utvrđenih važećim planom razvoja Istarske županije. Svrha savjetovanja je prikupljanje informacija o interesima, stavovima, primjedbama i prijedlozima zainteresirane javnosti kako bi se podigla razina razumijevanja i prihvaćanja općih akata i drugih dokumenata, ali i radi uočavanja slabosti i negativnih učinaka predloženog. Predstavnicima zainteresirane javnosti savjetovanje predstavlja priliku da svojim znanjem, iskustvom i stručnošću utječu na predloženi opći akt u ime skupina i interesa koje zastupaju. Nadležni upravni odjel izradio je Nacrt općeg akta koji je upućen u postupak savjetovanja te se poziva javnost da dostavi svoje prijedloge i primjedbe.  

Upravni odjel župana