Informacija o izmjeni Zahtjeva za provedbu postupka utvrđivanja objedinjenih uvjeta zaštite okoliša za postojeće postrojenje tvornice Buzet, operatera P.P.C. Buzet d.o.o. (CIMOS iz Buzeta, zbog povećanja proizvodnih kapaciteta

Na temelju odredbi članka 137. stavak 1. i članka 139. Zakona o zaštiti okoliša (NN br. 110/07), a u vezi članka 277. Zakona o zaštiti okoliša (Narodne novine br. 80/13) te članka 10. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša (Narodne novine br. 64/08) Ministarstvo zaštite okoliša i prirode je objavilo Informaciju za provedbu postupka utvrđivanja objedinjenih uvjeta zaštite okoliša za postojeće postrojenje tvornice Buzet, operatera P.P.C. Buzet d.o.o. (CIMOS iz Buzeta, zbog povećanja proizvodnih kapaciteta, Klasa: UP/I-351-03/12-02/204; Urbroj: 517-06-2-1-2-14-20, od 25. ožujka 2014. godine.

Tijelo nadležno za provedbu postupka je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb.

Sudionici u postupku su:

  • Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Uprava za zaštitu prirode, Zagreb
  • Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za vodno gospodarstvo, Zagreb
  • Ministarstvo zdravlja, Uprava za sanitarnu inspekciju, Zagreb
  • Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Sektor za atmosferu, more i tlo, Zagreb
  • Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Služba za održivi razvoj, Zagreb

U svrhu informiranja javnosti i zainteresirane javnosti Informacija se objavljuje na službenim web stranicama nadležnog Ministarstva, Istarske županije te na oglasnoj ploči u sjedištu Istarske županije u Puli, Flanatička 29.

Očitovanje javnosti i zainteresirane javnost na informaciju o zahtjevu, temeljem članka 9., stavka 2., točke 1. i stavka 3. točke 6. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti u pitanjima zaštite okoliša (NN 64/08) ne provodi se, jer će se u postupku po tom zahtjevu provoditi javna rasprava.

Javnost i zainteresirana javnost bit će o ishodu postupka informirana objavom akta na internetskoj stranici Ministarstva (www.mzoip.hr).

Informacija