Informacija o zahtjevu za ishođenje okolišne dozvole za postrojenje: Odlagalište otpada LOKVA VIDOTTO

Na temelju odredbi članka 160. stavka 1. i članka 162. Zakona o zaštiti okoliša (Narodne novine br. 80/13) te odgovarajuća primjena članka 10. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti i zainteresirane javnosti u pitanjima zaštite okoliša (Narodne novine br. 64/08) Ministarstvo zaštite okoliša i prirode objavljuje Informaciju o zahtjevu tvrtke-operatera za ishođenje okolišne dozvole za postrojenje Odlagalište otpada LOKVA VIDOTTO, Klasa: UP/I-351-03/14-02/25; Urbroj: 517-06-2-2-1-14-3, od 17. ožujka 2014. godine.

Tijelo nadležno za provedbu postupka je Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ulica Republike Austrije 14, Zagreb.

Sudionici u postupku su:

  • Ministarstvo poljoprivrede, Uprava za vodno gospodarstvo, Zagreb
  • Ministarstvo zdravlja, Uprava za sanitarnu inspekciju, Zagreb
  • Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Uprava za zaštitu prirode, Zagreb
  • Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Uprava za zaštitu okoliša - Sektor za održivi razvoj, Zagreb
  • Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Uprava za zaštitu okoliša - Sektor za atmosferu more i tlo, Zagreb

U svrhu informiranja javnosti i zainteresirane javnosti Informacija se objavljuje na službenim web stranicama nadležnog Ministarstva, Istarske županije te na oglasnoj ploči u sjedištu Istarske županije u Puli, Flanatička 29.

Očitovanje javnosti i zainteresirane javnost na informaciju o zahtjevu, temeljem članka 9., stavka 2., točke 1. i stavka 3. točke 6. Uredbe o informiranju i sudjelovanju javnosti u pitanjima zaštite okoliša (NN 64/08) ne provodi se, jer će se u postupku po tom zahtjevu provoditi javna rasprava.

Javnost i zainteresirana javnost bit će o ishodu postupka informirana objavom akta na internetskoj stranici Ministarstva (www.mzoip.hr).

Informacija