Pula: Interaktivna radionica projekta SEED

Povodom Europskog tjedna (koji će se održati u Istarskoj županiji od 2. do 10. svibnja 2013. godine), u ponedjeljak 6. svibnja u Puli,  Predstavništvo Istarske županije pri EU, uz podršku Volonterskog centra Istra i sudjelovanje Kluba umirovljenika Pula organizira interaktivnu radionicu projekta SEED.

Projekt SEED (Speeding Every European Digital) implementira U.O. za međunarodnu suradnju i EU integracije Istarske županije, putem svojeg Predstavništva u Bruxellesu, te ima za cilj podignut svijest građana o postojećim e-Government uslugama i oglašavanje vijesti javnih tijela. U sklopu navedenog projekta šest je interaktivnih uređaja postavljeno u Puli i Pazinu

Ovom će se prigodom, u jutarnjim satima s početkom u 09:30 sati, u prostorijama Kluba umirovljenika održati prezentacija SEEDa  nakon čega će grupa umirovljenika i mladih volontera iz baze podataka Volonterskog centra Istra posjetiti  pulsku Tržnicu, gdje se nalazi jedan interaktivni infokiosk na kojemu će volonteri pomoći osobama treće životne dobi u razumijevanju sadržaja i upravljanja interaktivnim uređajima.

Nakon toga, u informatičkom laboratoriju Sveučilišta Jurja Dobrile (od 11:35h do 12:20h), odradit će se praktični prikaz, na računalima, kako SEED funkcionira te kako se njime osobe starije dobi mogu služiti.

Vjerujemo da bi zajednička aktivnost osoba treće životne dobi i mladih volontera, međusektorska suradnja uključenih organizacija, kao i dodana vrijednost za zajednicu u obliku interaktivnih infokioska koje ćemo predstaviti trebala pomoći boljoj informiranosti javnosti o uslugama i vijestima iz organizacija koje su na usluzi građanima.

Za sve informacije možete se javiti na:
 eu.office@istra-istria.hr, vci@vci.hr ili na broj mobitela 0032 473 499 524 koordinatoru akcije, a više o projektu SEED pronađite na: www.seed-project.eu .

Pozivamo Vas na sudjelovanje i praćenje ove javne akcije s ciljem informiranja građana o novim uslugama informiranja javnosti.

S poštovanjem,
Elvis Fekete, Voditelj ureda Volonterskog centra Istra