Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Povodom obilježavanja 22.09.2012. godine, Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Sigurna kuća Istra i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Istarske županije organizirali su mimohod u Puli, koji se održao danas, 21.09.2012. godine u 10 sati.

U povorci su sudjelovale aktivistice Sigurne kuće Istra, članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Istarske županije, učenici i studenti, aktivisti nevladinih udruga te svi zainteresirani građani.

Sudionici povorke nosili su transparente s prigodnim porukama, a zaustavili su se kod pulske tržnice gdje su pustili crne balone u znak svih ubijenih žena u Republici Hrvatskoj.

Također, na gradskoj tržnici u Puli od 10 do 12 sati, bio je postavljen prigodan info-punkt Sigurne kuće Istra i Policijske uprave istarske kako bi se građani mogli informirati o statističkim pokazateljima vezanim uz nasilje nad ženama, zakonskim osnovama za sankcioniranje, znakovima nasilja nad ženama, mjestima i mogućnostima podnošenja prijave te o adresama i telefonskim brojevima nevladinih udruga koje se uključuju u područje borbe protiv nasilja nad ženama.

U aktivnost su se uključili glumci Istarskog narodnog kazališta koji su održali dojmljiv kratki nastup u znak sjećanja na sve ubijene žene.

Ovom akcijom željela se skrenuti pozornost javnosti na problem nasilja nad ženama i djecom te među mladima. Poseban naglasak stavljen je na senzibiliziranje široke javnosti o problemu nasilja nad ženama.

Galerija fotografija