Pula: Primanje za ekipu Crvenog križa Grada Pule

Pula: Primanje za ekipu Crvenog križa Grada Pule

U sjedištu Istarske županije u Puli održano je u utorak, 29. lipnja 2010. godine, primanje za ekipu Crvenog križa Grada Pule koja je ostvarila zapažen uspjeh na natjecanju u pružanju prve pomoći, što je 19. lipnja 2010. godine održano u općini Cerknica u Sloveniji, u organizaciji Civilne zaštite Postojne.

Ekipa Crvenog križa Grada Pule je izvan konkurencije zauzela visoko četvrto mjesto između 17 ekipa koje su se natjecale. Čestitajući im na uspjehu zamjenik istarskog župana i načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Vedran Grubišić, naglasio je važnost  sudjelovanja na  ovakvim natjecanjima, jer se na taj način stiče iskustvo za rad na terenu u sklopu sustava zaštite i spašavanja. Gospodin Grubišić je  govorio o razgranatoj mreži Crvenog križa na državnoj razini i  istaknuo veliku ulogu Crvenog križa  u Domovinskom ratu.

Zamjenik pulskog gradonačelnika i načelnik Stožera civilne zaštite Grada Pule Fabrizio Radin, čestitao je  ekipi na uspjehu. Ovako dobar plasman jamstvo je za uspješan rad u izvanrednim okolnostima, rekao je.

Ekipu je za natjecanje iz prve pomoći pripremala dr.Lorena Lazarić Stefanović.  Kako je najavila, već u jesen  ekipa odlazi na  republičko natjecanje u Zagreb.

Ravnateljica Županijskog društva Crvenog križa Elza  Damijanić rekla je kako je ova pulska ekipa samo jedna od  tri takve seniorske ekipe. Očekuje se formiranje još dviju ekipa, što će činiti kvalitetnu bazu za educiranje za interventne situacije.  

Čestitkama se pridružio Denis Stipanov,  voditelj Službe za zaštitu i spašavanje Istarske županije. Istaknuo je važnost koordiniranog rada svih službi koje pružaju pomoć građanstvu, jer sustav zaštite i spašavanja funkcionira na načelu zajedništva. 

Na kraju primanja,  članovima ekipe Crvenog križa Grada Pule podijeljeni sdu prigodni darovi. 

Galerija fotografija