Valeriju Drandiću visoko talijansko odlikovanje

Valeriju Drandiću visoko talijansko odlikovanje

Načelnik Uprave i bivši zamjenik župana Istarske županije Valerio Drandić dobio je  odlikovanje Republike Italije iz reda zvijezde  talijanske solidarnosti, stupanj "Commendatore".

Odlikovanje, koje Republika Italija dodjeljuje za posebne zasluge i doprinos u izgradnji i napretku talijanske države, kako svojim državljanima tako i strancima,  Valeriju je Drandići uručio u  četvrtak, 17. lipnja 2010. godine, na prigodnom primanju u sjedište Istarske županije u Puli, generalni konzul Italije u Rijeci Fulvio  Rustico.

U obrazloženju je istaknut veliki doprinos  Valerija Drandića    u  unapređivanju odnosa između dviju država , posebno unutar europske obitelji, te sustavni rad na zaštiti prava talijanske manjine. Župan Jakovčić i konzul Rustico posebno su istaknuli Drandićev angažman, prije u Gradu Rovinu, a sada u Istarskoj županiji, na promicanju europskih vrijednosti. Drandić je svojim dosadašnjim  političkim djelovanjem  pridonio  temeljitom učvršćivanju odnosa sa susjednom Italijom.

Zahvaljujući se na uručenom odlikovanju, Drandić je istaknuo  kako je to potvrda njegovom dosadašnjem radu, ali i obaveza da nastavi na učvršćivanju mostova prijateljstva i suradnje između Italije i Hrvatske.