Istarska županija i UNICEF - višegodišnje partnerstvo za djecu

Istarska županija i UNICEF - višegodišnje partnerstvo za djecu

U ponedjeljak, 31. svibnja 2010. godine, istarski župan Ivan Jakovčić i predstojnica UNICEF-a za Hrvatsku Lora Vidović potpisali su Sporazum o suradnji između Fonda Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF-a) Ureda za Hrvatsku i Istarske županije.

Na potpisivanju je najavljen i prvi humanitarni golf turnir "On the Green with UNICEF", kojega organiziraju UNICEF i Kempinski Hotel Adriatic pod pokroviteljstvom istarskoga župana Ivana Jakovčića. Turnir će se održati 11. lipnja o.g. na golf terenu kluba Kempinski Adriatic, a službeni domaćin turnira bit će Toni Kukoč.

Župan Ivan Jakovčić je pohvalio tu ideju i rekao kako je partnerstvo s  UNICEF-om za Istarsku županiju od iznimne važnosti.

Govoreći i cilju humanitarnog golf turnira, Lora Vidović je istaknula kako će se prikupljena sredstva koristiti za provođenje programa prevencije nasilja u školama Posebno se zahvalila partneru Kempinski Hotel Adriatic-u, koji u cijelosti osigurava podršku turniru i podsjetila na važnost partnerstva u ostvarivanju ciljeva za djecu.

Ovo je prvi petogodišnji Sporazum o suradnji kojega UNICEF potpisuje s jednom županijom i koji otvara vrata novim mogućnostima suradnje u korist djece. To znači da  su Sporazumom između Istarske županije i UNICEF-a najavljeni slični turniri na području Istre u slijedećih pet godina, čime je dodatno učvršćena dugogodišnja suradnja u korist djece. 

U Istarskoj županiji uspješno su zaživjeli gotovo svi UNICEF-ovi programi - od programa za humanizaciju rodilišta,  programa za roditelje "Rastimo zajedno" do programa "Stop nasilju među djecom".

Voditeljica odnosa s javnošću Kempinski Hotela Adriatic Lena Sviličić istaknula je kako je Kempinski Hotel Adriatic odmah prepoznao važnost ovog partnerstva u svrhu sprečavanja vršnjačkog nasilja u školama jer samo se u školi u kojoj vlada ugodna atmosfera, u kojoj su svi akteri zaštićeni i uvaženi, u kojoj se problemi rješavaju nenasilnim metodama, može podučavati nenasilju i toleranciji.

Galerija fotografija