Pula: primanje za Sanju Faraguna i Aleksandra Kneževića, volontere labinskog

Pula: primanje za Sanju Faraguna i  Aleksandra Kneževića, volontere labinskog

U sjedištu Istarske župabnije u Puli održano je u utorak, 23. ožujka 2010. godine, primanje za Sanju Faraguna i  Aleksandra Kneževića, volontere labinskog  Crvenog križa koji su, kao članovi  međunarodnog tima, sudjelovali u humanitarnoj  misiji na potresom pogođenom  Haitiju.

Riječi zahvale u ime Istarske županije uputio im je zamjenik župana Vedran Grubišić i rekao kako mu je drago što su upravo  naši Istrani pomogli ljudima kojima je razorni potres sve uništio. Istaknuo je pritom dobra iskustva  Istarske županije u zaštiti  života i materijalnih dobara.

Dirljivim je riječima Sanja Faraguna oslikala svoj rad na Haitiju, gdje  nema cigle koja nije porušena i trebat će još dugo vremena da se dođe u neko normalno stanje. Sanja je  bila angažirana na poslovima higijene.

Aleksandar Knežević, koji je najviše radio na osposobljavanju sanitarnih čvorova, rekao je kako potresni prizori na svakom koraku izazivaju samilost i  svi su suosjećali s nastradalima.

U ime Hrvatskog Crvenog križa prisutnima se obratila potpredsjednica Vesna Ivančić, naglasivši da je, pored velike novčane pomoći koja se godišnje izdvaja za  velike katastrofe, od iznimne važnosti  imati dobro obučene ljude i ekipe koje će pomagati na terenu.

Ravnateljica Županijskog društva Crvenog križa Elza  Damijanić rekla je kako je u Hrvatskoj prikupljeno  pet i pol milijuna kuna za pomoć Haitiju, te izrazila zadovoljstvo što su naši ljudi dobro pripremljeni i obučeni za  rad u svjetskim humanitarnim misijama.

Čestitkama se pridružio Denis Stipanov,  zapovjednik Županijskog stožera civilne zaštite. Potres ja najveća katastrofa, naglasio je, te će iskustva mladih humanitaraca  pridonijeti daljnjem usavršavanju  našeg sustava zaštite i spašavanja.