Pula: Predstavljene nove, redizajnirane i nadograđene web stranice Istarske županije

Pula: Predstavljene  nove, redizajnirane i nadograđene web stranice Istarske županije

U sjedištu Istarske županije u Puli, 22.02.2010 godine predstavljene su novinarima nove, redizajnirane i nadograđene,  županijske web stranice.

Web stranice, s kojih upravo čitate,  predstavili su Miodrag Čerina,  pročelnik Kabineta župana i  glavni urednik stranica, te Božidar Rački, informatički savjetnik.

Web stranice Istarske županije u dosadašnjem obliku objavljene su 29. ožujka 2004. godine i one su do danas ispunile očekivanja u smislu brze, djelotvorne i    racionalne  komunikacije između županijskih  službi i ustanova u  vlasništvu županije i javnošću općenito. U tom je kontekstu  Čerina posebno istaknuo 2006. godinu, kada je distribucija  materijala vijećnicima i drugim korisnicima, umjesto poštom,  započela  putem  stranica. Uz veliku uštedu u materijalu, na taj je način ostvarena i velika racionalizacija u uredskom poslovanju.

Velika količina informacija na 2100 stranica daje pregled svega što  se zbiva u županiji, od novosti, akata župana,  projekata do sadržaja, koji nisu stali u osnovni meni, ali za važni i zanimljivi za djelokrug rada  Istarske županije.

Uz  obogaćeni vizualni identitet Istarske županije,  većoj će  funkcionalnosti pridonijeti ugrađena mogućnost praćenja sažetaka sadržaja (RSS Feeds) i tražilica koja vas  bolje i jednostavnije vodi do svih sadržaja - naglasio je  informatički savjetnik Božidar Rački.

Stranice će održavati i programirati, kao i dosada, FWD grupa, a za njihov je redizajn i nadogradnju utrošeno  36 tisuća kuna.